Reclameborden Enschede


De nieuwe techniek voor het maken van reclameborden is het rechtstreeks printen op borden. Voorheen gebeurde dit door op een zelfklevende folie te printen, deze lamineren en op een gezaagd bord plakken. ME Graphics uit Enschede heeft hiervoor een nieuw type printer aangeschaft, een zogenaamde UV printer. UV Inkt is een speciaal soort inkt dat na het printen direct blootgesteld wordt aan UV straling, hierdoor verhardt de inkt direct in een soort plastic. Met als resultaat dat de print en het reclamebord van hogere kwaliteit en volledig weersbestendig zijn.
Onze nieuwe groot formaat printer is er een van het merk Durst, de beste UV printers in kwaliteit en volume. De printer heeft een doorvoer van 160cm en de lengte is onbeperkt. Kleinere borden worden op een grote plaat geprint en daarna op de frees- en snijtafel afgewerkt. Deze manier van produceren is in de lijn van producent tot eindgebruiker uniek.
Naast het printen op borden heeft deze printer ook een roll to roll optie, d.w.z. het beprinten van zelfklevende folie met de sterke uv inkten, lamineren is hierbij niet meer nodig. Ook beschikt de printer over een optie met witte inkt, zeker voor het maken van raamfolies en in de retail een belangrijke functie. Dit geldt uiteraard ook voor transparante acrylaatborden, die we nu aan de achterzijde printen en daarna voorzien van een laagje wit met als resultaat een reclamebord met een mooie chique uitstraling.
Deze manier van reclameborden produceren levert tot 40% lagere prijzen op. Ook niet geheel onbelangrijk is dat een UV printer beter is voor het milieu, het eerst printen op pvc folie is nu overbodig en de inktconsumptie is tot 50% lager.
Met deze printer probeert ME Graphics haar succes verder uit te bouwen en is Enschede weer een unieke producent rijker.