Colofon

De redactie van Indies tijdschrift werd gevormd door Esther Wils (hoofdredacteur) en Herman Keppy.
Zij werden bijgestaan door een groep vaste medewerkers. De namen van de deskundigen die hebben meegewerkt vindt u onder Auteurs.
Het comité van aanbeveling bestond uit de leden Adriaan van Dis, schrijver en documentairemaker, Petra Groen, militair historica, voorheen werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Frans Leidelmeijer, vrijgevestigd kunsthistoricus, Gert Oostindie, voormalig directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde, en David Van Reybrouck, schrijver.  
De papieren versie van Indies tijdschrift was een uitgave van Uitgeverij West en werd tot najaar 2021 mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, met een subsidie uit de regeling Collectieve erkenning Indisch en Moluks Cultureel Erfgoed. Een hernieuwde aanvraag bij het ministerie voor de jaren 2023/25 is uitgeloot.
Voor de jaargang 2022 heeft stichting Sanegeest zich garant gesteld, en ook voor jaargang 2023 heeft de stichting een schenking gedaan, net als een aantal particuliere begunstigers. Aanvragen voor jaargang 2024 zijn bij verschillende fondsen op afwijzing gestuit; de redactie heeft daarom besloten het tijdschrift op te heffen.
Stichting Indische Cultuur & Kritiek was de initiatiefnemer van het project. Het bestuur van de stichting bestaat uit Esther Wils (voorzitter), Herman Keppy (secretaris) en Henk Mak van Dijk (penningmeester).
Share our website