Veelgestelde vragen

  • Home
  • Veelgestelde vragen

Algemeen

Ja en nee! Ja omdat het inderdaad veel duurder is dan een schoonmaakster. Maar die komt elke week. Als we het samen goed aanpakken, ben je binnen afzienbare tijd weer van me af. En is de tijd van de schoonmaakster ook nuttiger besteed, omdat zij (hij?) niet onnodig spullen aan de kant hoeft te schuiven of ergens niet bij kan omdat het vol staat.
 
Om je gerust te stellen: nee. Ik zet geen container voor de deur om vervolgens zoals op tv-shows je bezittingen te halveren. Maar we kijken wel kritisch naar de functie van spullen; is het een herinnering of een cadeautje, of was het een miskoop en vind je het zonde om nu weg te doen? Dan zul je merken dat je soms wel, soms niet de beslissing neemt om iets weg te doen wat je in eerste instantie had willen houden. Maar het is altijd je eigen keus, niet die van mij.
 
Ik probeer zo min mogelijk afval te creeëren en zoveel mogelijk materiaal te recyclen. Dat kan naar de kringloop zijn of andere inzamelpunten, of wie weet kunnen we er iemand anders blij mee maken. Je zou er zelf voor kunnen kiezen om iets op Marktplaats te verkopen of op een rommelmarkt te gaan staan.
 
Ja. In principe neem ik niets mee uit jouw huis. Maar er zijn altijd uitzonderingen mogelijk.
 
Van mij hoeft dat niet. Mijn ervaring is dat de meeste mensen al genoeg dozen, laatjes, mandjes en andere opbergmogelijkheden in huis hebben om aan de slag te kunnen. Maar als je het prettig vindt om een frisse start te maken, kan het fijn zijn om daar nieuwe opbergers voor aan te schaffen.
 
We beginnen altijd met een intakegesprek, daar trek ik een uur voor uit. Standaard ga ik uit van twee sessies van drie uur. Vaak is er dan al heel wat werk verzet en ben je tevreden met het resultaat. Maar elke situatie is verschillend en wie weet heb je genoeg aan een enkele ochtend, of vind je het juist prettig om nog wat langer aan de slag te gaan.