Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 11 januari 2020

• (1) comments
  • 12/01/2020
Beste Stentor MA1 fans,
De eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen was gisteren uit in Groningen tegen Oranje Nassau MA1. Jaap (van Maartje J.) en Erwin (van Madelief) reden.
Vanaf de eerste punt was duidelijk dat deze competitie véél leuker gaat worden - De eerste rally duurde zeker twee minuten waarin beide teams zowel sterk aan het aanvallen maar ook keurige verdeding lieten zien. Onze meiden hadden er zin in maar we waren nog niet gewend aan dit spelniveau. Na de eerste punten van de eerste set kreeg ik het idee dat de meiden uit Groningen te sterk voor ons zouden zijn. Ze zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld en hebben een paar sterke aanvallers die gelijk krachtig aan het smashen waren. Hoe goed wij ook speelden liep de tegenstander uit op een ogenschijnlijk onverspeelbare 23-15 voorsprong. Maar toen kwam Madelief aan verbluffende opslagreeks toe. Punt na punt haalde ze terug en, ondanks de druk, lukte het haar de score gelijk te trekken. Het werd 24-23, daarna 24 gelijk en uiteindelijk haalde onze meiden de eerste set van het seizoen binnen. Super!!
Ook in de tweede set bleek dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn en het was duidelijk te zien hoeveel zin onze meiden hadden in zo'n spannende strijd. Heerlijk! De twee papa's op de bank werden ook enthousiast en zette de Mexicaanse wave in, tot de ergernis van de Groningse coach - hij klaagde tegen de scheidsrechter. Deze set ging nipt verloren 25-23 en de stand was 1-1.
De derde set vonden we makkerlijker en de kracht leek uit de Groningse meiden te gaan, wellicht doordat onze verdediging zo goed was. Een pluim voor Danielle die onwaarschijnlijk sterk was aan het net met blocks die de angel uit de aanval van Oranje Nassau haalde. Iedereen stond alert met een snelle reactievermogen, waaronder een ongeloofelijke redding van Renee, en we gaven weinig toe. 2-1 voor ons.
In de vierde set ging het weer gelijk op en de ontknoping was wederom super spannend. Deze keer was het Luna die een gat sloeg met een opslagreeks maar dat werd weer gedicht voordat we de laatste punten wonnen, 26-24 en daarmee een 3-1 overwinning. Amazing!
Eén minpuntje aan mijn kant - ik hield me niet aan de afspraken rondom inwisselen van dia's en speelverdelers. De dynamiek in het veld was zo goed, dat ik zo weinig mogelijke storing wilde inbrengen. Maar dit betekent dat een paar meiden te lang op de bank zaten. Dat ga ik in de komende wedstrijden recht zetten.
Proficiat, meiden. Met deze kwaliteit belooft het een prachtig seizoen te worden :-)
De eerstevolgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 13.30 in de Bam. Komt allen!!