Jantje Beton • Collecte van 8 t/m 13 maart

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Jantje Beton • Collecte van 8 t/m 13 maart
















Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers in heel Nederland langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook de BIM Bakenessergroep uit Haarlem doet mee. Dit doen we om onze jeugdleden bewust te maken dat het belangrijk is om iets voor een ander over te hebben. Daarnaast vloeit een deel van de opbrengst via Jantje Beton Nederland terug naar de kas van de deelnemende clubs en verenigingen.
Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen geen lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt.
Voor kinderen in kwetsbare omgevingen is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootjespringen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. 

Op welke manier collecteert deze vereniging in Coronatijd?

Door de Corona maatregelen is de aanpak van de BIM Bakenessergroep wat anders. Geen collectebussen in elkaar zetten met een grote groep. Wat dan wel? In onze wijken krijgt iedereen een flyer in de brievenbus. Hierop staat een QR-code. Als u deze scant kunt u doneren voor het goede doel en steunt u ook de vereniging die op de flyer staat. Dat kan de BIM Bakenessergroep zijn of één van de andere verenigingen die deelnemen aan de collecte voor Jantje Beton.

Share our website