Winkelcentrum Nederland - Hengelo: Meer dan IKEA!


  •   donderdag 25 april 2024


Bent u eindelijk weer toe aan winkelen en slenteren door de winkels? Dan is een bezoek aan het winkelcentrum in Hengelo precies wat u zoekt. Hier kunt u in een ontspannen sfeer en met een lekker 'kopje koffie' door de vele verschillende winkels struinen en genieten van de Nederlandse levensstijl. Een tussenstop in Hengelo is ook de moeite waard, want het stadje biedt een rijk aanbod aan culturele evenementen en culinaire hoogtepunten!
 

Openingstijden van het Hengelo-winkelcentrum

Een bijzonderheid in vergelijking met het buurland Duitsland is dat het winkelcentrum zeven dagen per week geopend is! Dus zelfs een spontane beslissing na het werk is geen probleem, want veel winkels zijn doordeweeks zelfs tot 21.00 uur geopend. Of u nu op zoek bent naar iets specifieks of gewoon een beetje wilt rondsnuffelen, in het winkelcentrum Plein Westermaat vindt u voor bijna elke smaak de juiste winkel. De openingstijden van de afzonderlijke winkels zijn hier ook eenvoudig te bekijken.
 

Koopzondag in Hengelo

Niet ver van de Duitse grens ligt de moderne stad Hengelo in het hart van de Twente-regio. In de volksmond staat Hengelo ook wel bekend als de 'Metallstadt', omdat Hengelo een lange geschiedenis heeft in de elektro- en textielindustrie. Vandaag de dag nodigen ruime caféterrassen, kleine restaurants en vele trendy winkels uit voor een tussenstop.

Winkelliefhebbers opgelet: In Hengelo is elke zondag koopzondag. Dit is bijzonder, omdat in veel andere Nederlandse steden alleen de laatste zondag van de maand alle winkels geopend zijn.
 

IKEA in Hengelo

De IKEA in Hengelo is een populaire bestemming met aantrekkingskracht tot ver over de grens. Dagelijks trekt het winkelcentrum een groot aantal bezoekers aan die dol zijn op de Zweedse inrichtingsstijl en de Scandinavische finesse. Het is de enige IKEA in de regio Twente, en ook veel Duitsers uit het Münsterland combineren een bezoek aan het winkelcentrum met een korte tussenstop bij IKEA.
 

Woon- en inrichtingsparadijs in Plein Westermaat

Naast IKEA omvat het winkelcentrum veel andere winkels op het gebied van wonen, inrichting en technologie. Goossens en Beter Bed bieden bijvoorbeeld een breed scala aan matrassen en bedden aan. Bij Goossens vindt u ook een ruime selectie stijlvolle meubels en decoratieartikelen om uw huis te verfraaien. Naast het ruime aanbod aan winkels op het gebied van wonen en inrichting bevindt zich in het winkelcentrum ook de bouwmarkt BAUHAUS. Een waar paradijs voor doe-het-zelvers! En laten we Praxis niet vergeten, de nummer 1 in decoratie- en doe-het-zelfwinkels in Nederland. Praxis maakt deel uit van de Maxeda-DIY-groep, de grootste doe-het-zelf-retailketen in de Benelux-landen.
 

Nieuwste technologie voor thuis

En als u een nieuwe televisie wilt kopen of op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, dan hebben de twee techniekwinkels Media Markt en BCC een breed aanbod voor u. Hier wordt u deskundig geadviseerd en kunt u de nieuwste technische innovaties op het gebied van huishoudelijke apparaten bewonderen.
 

Even een korte pauze?

Na een lange winkeltocht mag een kleine tussenstop bij McDonald's of Deli 78 niet ontbreken. Hier kunt u in alle rust genieten van een kopje koffie met een stukje taart of een heerlijke lunch. Goed gevoed kunt u uw winkeltocht dan voortzetten...
 

Voor de allerkleinsten

Als u midden in de gezinsplanning zit en spullen zoekt voor uw baby, dan is Prenatal de juiste plek voor u. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor uw baby, van kinderwagens en babybedjes tot babyspeelgoed, allemaal in één winkel.
 

Grote variëteit voor sport- en avontuurliefhebbers

En ook voor sporters is er in het winkelcentrum Plein Westermaat de juiste winkel. Intersport Megastore is dé sportwinkel voor bijna elke sport. Naast een breed scala aan topmerken vindt u hier vooral voor de sporten voetbal, fitness, tennis, hardlopen, wandelen, zwemmen en zaalhockey diverse uitrustingsproducten. Ook in het outdoorsegment heeft Plein Westermaat de juiste winkel voor u. In de onlangs gerenoveerde winkel Bever kunt u uw wandelschoenen meteen uitproberen op een hoogteloopbaan. Bovendien vindt u hier de juiste uitrusting voor alle avonturiers onder ons. Of u nu een wereldreis plant of liever een wandeling in het bos maakt, bij Bever vindt u de juiste uitrusting voor bijna elke natuurbeleving.
 

Ontdek ons winkelcentrum in Hengelo

Wilt u meer weten over ons Nederlandse winkelcentrum? Houd dan regelmatig onze website in de gaten. Hier vindt u alle informatie over actuele winkels, openingstijden en parkeermogelijkheden.

Of u nu gericht op zoek bent naar iets of liever wat wilt rondstruinen, het winkelcentrum in Hengelo biedt diverse winkelmogelijkheden. Bovendien is het winkelcentrum alle dagen van de week geopend, zodat u zelfs in het weekend een bezoek kunt plannen. Dankzij de korte afstand tot het stadscentrum van Hengelo kunt u een ontspannen winkeltrip combineren met een stedentrip. Ook de stad Hengelo heeft tal van bezienswaardigheden en evenementen te bieden die het ontdekken waard zijn.

Share our website